Månedsbrev for oktober 2020

Publisert av Jarle Kirkeberg den 04.10.20. Oppdatert 04.01.21.

Oktober måned er rett om hjørnet og høsten med sine vakre farger og skiftende vær tar vi med oss i vår Lions-gjerning videre. I september har jeg vært på visitt i Tromsø der vi gjennomførte Distriktstyre- og rådsmøte både med deltakere på Teams og fysisk tilstedeværelse i Tromsø. Av tilbakemeldingene vi har fått, så greide vi oss bra med å ta i bruk ny teknologi og alternative gjennomføringsmodeller. Det styrker selvtilliten vår når vi tør å gjøre nye ting og vi får mestringsfølelse. Sonene 10 og 11 er besøkt og det gjør godt at de aller fleste klubbene her er godt i gang med sine klubbmøter og aktiviteter i tilpasset form i disse Covid-19 tider. I tillegg har det vært Sonelederopplæring på Gardermoen 25.-27.9.2020. Her vet jeg at soneleder i sone 5 - May Lill Eliassen har fått med seg ny kunnskap, nye ferdigheter og større nettverk hjem til Lofoten.

Jeg har også intensjon om å besøke sone 3 og Narvik i uke 43. Der står rekruttering av nye og yngre medlemmer på agendaen. Dette møtet gleder jeg meg til og her tar jeg med meg ansvarlig for Medlemspleie og –rekruttering på MD-nivå, Ragnvald Johnsen, da distriktets GMT er opptatt på annet hold.

Det skjer mye i Lions om dagen, både nasjonalt og internasjonalt. Av denne grunn har vi fått en statusrapport fra distriktets prosjektleder for internasjonalt arbeid (IRC) Arild Witzø. Gledelig å høre at utstyr til øyehelseklinikkene i Masaka og Mbale i Uganda nå er på vei fra Kampala etter forsinkelser som følge av Covid-19. Vi får også en oppdatering på Lions fadderbarnsordning med ca 300 fadderbarn og status på vår brønnaktivitet. Er det noe klubbene lurer på, så nøl ikke med å ta kontakt med vår IRC Arild Witzø på tlf 415 68 198. Les gjerne hele statusrapporten på distriktets hjemmeside under menyvalget "Internasjonalt arbeid - Info fra IRC"

Det nærmer seg også tiden for lansering av nye nettsider for Lions Norge. Vår PR- og informasjonsansvarlig (PRC) Halvard Dahle har tro på at dette skjer i løpet av oktober 2020. I en kortinfo oppfordres klubbenes webansvarlige til å sette seg inn i publiseringsverktøyet og hvordan de nye sidene skal redigeres. Ta gjerne kontakt med PRC Halvard Dahle på tlf 945 30 858 og se informasjonsskrivet på linken nedenfor

I høst arrangeres også Lions Lederkurs (RLLI). Dette er obligatorisk for soneledere og visesoneledere. Men jeg oppfordrer spesielt yngre medlemmer med ambisjoner om å søke på disse kursene. Ta gjerne kontakt med vår opplæringsansvarlige (GLT) Evy Einarsen på tlf 909 98 674. Info og påmelding finner du i linken her.

Avslutningsvis - husk at LIONS er Gode venner som hjelper andre (og hverandre)!